1

Članovi GO HDZ BiH Tuzla obišli su MZ Ljubače i tom prilikom još jednom ukazali na značaj osiguranja što bolje infrastrukture u svakom od naseljenih mjesta u gradu Tuzla. „U nekoliko navrata smo na Gradskom vijeću i u razgovoru s predstavnicima Službe za komunalne poslove inzistirali na sanaciji putne komunikacije, uređenju odvoda, kvalitetnog napajanja električnom energijom i svim onim potrebama koje čine svakodnevni život ugodnijim za sve stanovnike MZ Ljubače.

Raduje me da je napokon nešto od toga počelo s realizacijom nakon jednog zastoja u realizaciji projekata koji je bio zadnjih godinu, dvije. Vijećnici HDZ BiH i dalje će kroz rad u Gradskom vijeću inzistirati i predlagati sve one projekte koji dolaze od naših mještana i očekujemo da i u MZ Ljubače bude nastavljen intenzitet radova i još puno toga realiziranog. Samo ravnomjerno ulaganje i razvoj svih mjesnih zajednica u Tuzli učinit će ovaj grad još ljepšim i ugodnijim mjestom za život. Dosta migracija se događa i unutar samog gradskog područja jer neki osnovni uvjeti za život još uvijek nisu kvalitetno riješini u nešto udaljenim mjestima i na tom planu se mora puno više uraditi da motiviramo naše stanovnike da ostaju na svojim obiteljskim imanjima“ istakao je prilikom posjete Nikica Vidović, vijećnik HDZ BiH u Gradskom vijeću Tuzla.

Dražan Vilušić koji je donedavno bio predsjednik MZ Ljubače ističe da je svaki od zahtjeva mještana adekvatno pripremljen i dostavljen nadležnim gradskim službama i da se danas događa realizacija nekih od tih zahtjeva. „Uvijek sam isticio da se treba čuti glas običnog čovjeka i više uvažavati ono što dolazi od članova savjeta u mjesnim zajednicama i samih mještana. Sve na čemu se inzistira je doista od životne važnosti za onoga koji živi u MZ Ljubače. U proteklih nekoliko godina uz naše mještane uspjeli smo realizirati izgradnju pješačke staze uz magistralnu cestu, uređenja igrališta, izgradnju putne komunikacije u Galušićima, dvije dionice kod željezničke stanice, na Brezama, održavanje mjesnih grobalja, uređenje Crkve i još nekoliko manjih projekata. Također dužnosnici HDZ BiH na višim razinama uspjeli su zaustaviti otvaranje migrantskog centra na lokaciji bivše vojarne što bi bio doista veliki problem da se drugačije dogodilo. Ljubače su jedno predivno mjesto za život, za nas Ljubačane najljepše i najvažnije i zato smo itekako zainteresirani za još jači zamah infrastrukturnih projekata. Posebno sam radostan da ono na čemu smo dvije godine inzistirali je došlo u fazu realizacije“ dodao je Dražan Vilušić, predsjednik temeljnog ogranka HDZ BiH Ljubače.

Ured za informiranje: GRADSKI ODBOR HDZ BIH TUZLA